Classic Unlimited la Compresoare, Mina Petrila, Petrila

LOCUL

În perioada 8 septembrie – 7 octombrie, Classic Unlimited ajunge în 10 locuri speciale. Sala Compresoare de la Mina Petrila este unul dintre ele.
Concertul are loc în data de 11 Septembrie, de la ora 19:00.
Cea mai veche și mai adâncă mină din Valea Jiului (coboară în pământ aproape 1.000 de metri), Mina Petrila a fost înființată în 1859, de un consorțiu format de prinții Maximilian și Egon Fürtenberg, contele Otto Chotek, baronii Luis și Moricz Haber.
Clădirile care compun azi zona industrială sunt o mostră de arheologie industrială și o veritabilă lecție de istorie a mineritului. În prezent, fosta casă a pompelor este transfomată în Centrul Cultural Pompadou, ca urmare a unei acțiuni întreprinse de Societatea Culturală Condiția Română și Asociația Plus/Minus. Aici au loc diverse evenimente și manifestări artistice, iar atmosfera creată cu aceste ocazii e irepetabilă.
După ce primele două evenimente au avut loc în Centrul Pompadou și Dispensarul vechi, suntem încântați să găzduim concertul din 11 septembrie în clădirea Compresoarelor noi, amplasată în partea de nord-est a ansamblului Mina Petrila (intrarea dinspre Poarta 3 – Schipul metalic).
Abia așteptăm să revenim. Și vă sfătuim să nu lipsiți anul acesta pentru că pianul sună cu totul aparte în acel loc.

CE VEI PUTEA ASCULTA ?

Intermezzo de J. Brahms
Salomé, seria Femmes de Légende de Mel Bonis
Mélisande, seria Femmes de Légende de Mel Bonis
Nocturna op. 6 nr 2 de Clara Schumann
Scherzo op. 14 de Clara Schumann
Impromptu op. 90, nr. 3 – F. Schubert
Andante spianato și Marea Poloneză a lui F. Chopin
Preludiu Op. 23, nr. 6 al lui Rachmaninoff
Ansia (Tuono, Polso, Zoppo, Strega, Sogno) de Anamaria Meza
Gaia de Ciprian Gabriel Pop

 

ACCES

📌 Biletele în cadrul turneului Classic Unlimited sunt gratuite, dar poți susține financiar turneul făcând o donație online, în momentul rezervării biletului, sau la fața locului, înainte de concert.
📌 Te rugăm completează formularul din dreapta pentru rezervarea unui loc. Poți rezerva maximum doua bilete o dată. Daca dorești să inviți mai mulți prieteni la concert, te rugăm, să faci mai multe rezervări.
📌 Dacă ai făcut o rezervare și nu mai poți ajunge la concert, te rugăm să ne anunți în prealabil ca să putem oferi locul respectiv altei persoane.

 

Evenimentele de la Reșița, Făgăraș, Sighetul Marmației și Petrila sunt parte din proiectul, “Classic Unlimited – The Ladies and the piano”, co-finanțat de Comisia Europeană prin inițiativa MusicAIRE parte a programul Music Moves Europe. Conținutul acestui proiect și opiniile exprimate sunt exclusiv responsabilitatea autorului. Acestea nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene, aceasta neputând fi ținută responsabilă pentru conținutul materialelor și al proiectului.

Data concertului

sept. 11 2022
Expired!

Ora de început

18:00
La Compresoare

Location

La Compresoare
Mina Petrila, Petrila, jud. Hunedoara
Category
QR Code