Povestea Classic for Kids

POVESTEA

Classic for Kids este un proiect de educație muzicală pentru copii, părinți și profesori, care își propune să faciliteze interacțiunea cu muzica clasică și cu muzica în general, ca o sursă de creativitate, inspirație și bucurie.

Classic for Kids este un proiect de educație muzicală pentru copii, părinți și profesori, care își propune să faciliteze interacțiunea cu muzica clasică și cu muzica în general, ca o sursă de creativitate, inspirație și bucurie.

Concerte de muzică clasică pentru copii

Mini-concertul și poveștile muzicale au ca scop  stimularea curiozității copiilor pentru audierea muzicii clasice, făcând-o accesibilă și plăcută în același timp. Poveștile însoțitoare fac apel la imaginația copiilor, oferindu-le posibilitatea de a-și crea singuri propriile variante imaginative.

Ateliere muzicale

Atelierul muzical își propune familiarizarea copiilor cu ritmul muzical, prin folosirea tehnicilor de body-percussion, antrenând atenția pe toate planurile: conștientizare, concentrare, memorare și coordonare, pentru executarea
unor scheme ritmice în acompanierea unor fragmente muzicale. Folosirea instrumentelor
simple de percuție va completa experiența de învățare a copiilor, făcând-o pentru aceștia
relaxantă și distractivă.

 

Exploratoriu de instrumente muzicale

Exploratoriul de instrumente muzicale îi invită pe copii să descopere specificul acestora, prin înțelegerea funcționalității, a felului în care se produc sunetele și prin folosirea conștientă a lor pentru a produce ceea ce numim în limbaj comun ”muzică” (ritm +melodie). Pentru cei mai
curioși și inventivi, venim cu idei și materiale pentru crearea de instrumente muzicale.

ECHIPA

Anamaria Meza

🎶 În lumea muzicii clasice pentru copii, Anamaira Meza este ghidul care îi călăuzește pe cei mici într-o călătorie sonoră plină de aventuri muzicale! Ca muzician și compozitor dedicat, Anamaria Meza își împărtășește pasiunea pentru muzică prin atelierele muzicale interactive pe care le facilitează în cadrul 𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 𝐟𝐨𝐫 𝐊𝐢𝐝𝐬. 🥁 Folosind instrumente simple de percuție și tehnici de body-percussion, Anamaria creează un mediu ludic și stimulant în care copiii sunt invitați să exploreze și să se exprime liber prin sunete.
Anul acesta, Anamaria a compus o piesă specială pentru copii, inspirată de tematica “Vânătoarea”, dar cu un twist misterios. Suspansul crește treptat odată cu ritmul bătăilor inimii, pe măsură ce vânătorul stă la pândă în așteptarea prăzii sale. Apoi, neînștiințată, prada apare, iar goana nebună și săriturile dramatice aduc cu ele o explozie de energie și intensitate. Sunetele de păsări adaugă o notă aparte, sugerând eliberarea și împlinirea, iar în final, țopăiala veselă sugerează că prada a scăpat cu bine.

Bogdan Vaida

🎶 În lumea muzicii clasice pentru copii, Bogdan Vaida este pianistul care le prezintă lumea fascinantă a muzicii clasice! 
 
Bogdan este solistul care a dezvoltat proiectul inedit Classic for Kids și care în fiecare toamnă pornește în călătorie cu pianul său, pentru a aduce muzica clasică cât mai aproape de oameni prin turneul Classic Unlimited. Bogdan a absolvit Academia de Muzică din Cluj și a continuat studiile în Germania, la Hochschule für Musik Freiburg.
 
🎹Cu fiecare notă și fiecare mișcare, Bogdan aduce bucurie și inspirație în lumea copiilor, promițând momente de neuitat și aventuri muzicale captivante. Dincolo de pianul său, el este un ghid al călătoriei muzicale pentru cei mici, oferindu-le oportunitatea de a explora și de a se conecta cu universul minunat al muzicii clasice într-un mod prietenos și distractiv.🎶